Tarinamme

Hernesniemen Maanrakennus Oy on pääsääntöisesti Järviseudun alueella toimiva maanrakennusyritys, joka palvelee sinua luotettavasti ja vankalla yli 40 vuoden ammattitaidolla. Hernesniemen maanrakennus osti Alajärven sorahuollon vuonna 2017 ja työllistää tällä hetkellä 35 työntekijää.

Meidän tarinamme

Kaikki tämä alkoi vuonna 1980, kun Pekka ja vaimonsa Hilkka päättivät, että nyt on aika aloittaa jotain sellaista, joka tarjoaisi heille kestävän toimeentulon tuleville elämän vuosille. Perheen juuret olivat olleet konepainoitteiset, joten toimialaa ei tarvinnut miettiä. Ensimmäiset koneet, jotka Pekka osti oli Fiat-allis kaivinkone, dumpperi ja muutama vuosi sen jälkeen tulikin puskukone. Silloin Pekka huomasi, ettei itse voi tehdä kaikkea, vaan täytyy löytää hyviä, innokkaita ja palvelualttiita työntekijöitä. Ensimmäinen työntekijä olikin Pekan kouluaikainen ystävä.

Vuonna 1990 Pekka alkoi miettiä, että ehkä olisi hyvä saada jotain työtä talven ajaksi, kun maanrakennusala hiljeni. Samassa kylässä asuva puutavara-autoilija oli kaupannut Pekalle puuautoaan ja toiminnan miehenä hän lämpeni ajatukselle. Raakapuuta yritys kuljettikin vuoteen 2009 asti, joka sittemmin vaihtui hakkeen kuljettamiseen. Maansiirtokalusto on lisääntynyt ja uusiutunut pikku hiljaa vuosien varrella.

Tyytyväisiä asiakkaita yrityksellä on jo satoja ympäri järviseutua, keskipisteenä Lappajärvi.

Nykyään Hernesniemen Maanrakennus on jo merkittävä työnantaja järviseudun alueella. Pekka on korostanut aina, että työntekijämme tekevät yrityksestämme toimivan yrityksen ja varman työllistäjän. Aina kun joku alasta kiinnostunut nuori on ollut vailla työharjoittelupaikkaa, niin on Pekka hänelle sellaisen järjestänyt. Onhan yrityksen jatkuvuus ja kehittyvyys kiinni työntekijöistä. Kukaan ei ole seppä syntyessään. Tyytyväisiä asiakkaita yrityksellä on jo satoja ympäri järviseutua, keskipisteenä Lappajärvi. Sinä voit liittyä tähän porukkaan, jos tarvitset vahvaa maanrakennusalan ammattilaista niin työnantajaksi kuin omien projektien toteuttajaksi.

Terveisin

Hannu-Pekka ja Pekka Hernesniemi